Čo je hliníkové silikátové vlákno?

Vlákno vyrobené z roztaveného hlinitokremičitanového skla obsahujúceho 43 % ~ 55 % Al2O3 a 42 % ~ 54 % SiO sa nazýva hlinitokremičitanové vlákno.Vlákno sa zvyčajne vyrába metódou fúkania alebo hádzania drôtu.Neobsahuje lubrikant a má nízky obsah troskovej gule.Je to vynikajúci materiál na plnenie materiálov vysokoteplotných pecí a produktov vákuového tvarovania.Dlhé vlákno, nízky obsah nevláknitého materiálu, okrem vysokoteplotného výplňového materiálu pre pece je tiež vynikajúcim textilným materiálom.

Tepelná vodivosť hlinitokremičitanového vlákna je veľmi nízka, iba jedna desatina v porovnaní s bežnými vysokými hliníkovými tehlami a o 50 % nižšia ako u dobrých ľahkých izolačných tehál.Okrem toho je dobrá tepelná stabilita pri vysokej teplote, vysoká teplota použitia 1260 ℃.Oveľa vyššia ako pri použití iných tepelne izolačných anorganických vlákien teploty.Okrem toho má hliníkové silikátové vlákno vlastnosti malej tepelnej kapacity, dobrej odolnosti proti tepelným šokom, dobrej odolnosti proti korózii, dobrého oleja atď.Para a voda nereagujú, hliník a jeho zliatina tavenina pri vysokej teplote nie je mokrá, málo hygroskopická.Hlinitokremičitanové vlákno možno tiež spracovať na dosku (mäkkú dosku).Polotvrdá doska).Papier, laná, všetky druhy sekundárnych produktov, ako sú tvarovacie diely (rúry atď.).Štandard GB/T16400-2003.Aby sa využili vynikajúce vlastnosti vlákna z kremičitanu hlinitého, sekundárny produkt bol široko používaný v lieviku vstrekovacieho systému kvapaliny v priemysle spracovania a odlievania hliníka doma iv zahraničí.Prietokový otvor.Tryska na kontinuálne odlievanie a valcovanie.Horúca čiapočka v odliatku hot top.Odroda výrobkov z hliníkového silikátového vlákna, jeho dôležité odrody.Teplota použitia a suroviny sú popísané nižšie.
1. Použite teplotu bežnej bavlny a výrobkov z kremičitanu hliníka: 1100 ℃;Suroviny: tvrdý ílovitý slinok (pálený drahokam);2. Vysoká čistota aluminiumsilikátového vlákna bavlna a výrobky používajú teplotu: 1260 ℃;Suroviny: syntetický materiál z práškového oxidu hlinitého s vysokou čistotou;3. Vysokohlinitá silikátová bavlna a výrobky používajú teplotu: 1360 ℃;Suroviny: syntetický materiál z práškového oxidu hlinitého s vysokou čistotou;4. Aluminium zirconium silikátové vlákno bavlna a výrobky používajú teplotu: 1430 ℃;Surovina: prášok oxidu hlinitého s vysokou čistotou a syntetický materiál zirkónu.


Čas odoslania: 11. apríla 2023